UNITED FOR JUSTICE. UNITED FOR NATURE

✅️Представники Робочої групи високого рівня з питань екологічних наслідків війни, створеної при Офісі Президента України, міжнародних програм ООН, інституцій Європейського Союзу, Міжнародного кримінального суду, провідні експерти в галузі міжнародного права та екологічної безпеки, урядовці і лідери громадських організацій, представники підприємств та установ зібралися в Києві, щоб разом обговорити екологічну ситуацію в Україні та знайти важелі, що допоможуть притягти росію до відповідальності за збитки, завдані довкіллю України й всьому світові внаслідок війни, яку розпочала рф та сприяти в екологічному відновленні нашої держави.
✅️Серед учасників Міжнародної конференції високого рівня – фахівці ДАЗВ ️та підприємств сфери його управління: Державне підприємство “Центральне підприємство з поводження з РАВ” , ДСП “ЦСП”, Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник , ДСП “Екоцентр”.
✅️Відкрили конференцію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс, а також Голова Консультативної місії ЄС Рольф Холмбо.
✅️Протягом заходу у своїх виступах спікери одноголосні були в тому, що до початку війни, розв’язаною росією, яка стала безпрецендентною в сучасній світовій історії, екологічні наслідки розцінювались як супутні втрати. Україна стала першою країною, що розглядатиме такі наслідки, як окремі злочини.За допомогою міжнародних партнерів наша країна розпочне новий вектор у напрямку створення нових ефективних методів та механізмів у міжнародному праві.
✅️Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець: “Ми не лише прагнемо справедливості для себе і притягнення до відповідальності агресора. На прикладі українських кейсів ми хочемо запропонувати світу універсальні рішення для всіх країн, які страждають від війн та збройних конфліктів!” – зазначив Міністр.
?Текст проєкту Міжнародної довкіллєвої декларації, яку на форумі озвучив Руслан Стрілець: https://bit.ly/3tA080y
Ось деякі факти, що були озвучені на конференції, які підтверджують російські військові злочини:
?Харківський фізико-технічний інститут постійно піддавався обстрілам. В результаті було пошкоджено дослідницьку ядерну установку “Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів”. Обстрілювали з різних видів озброєння по одному об’єкту, що вказувало на те, що точно знали про об’єкт, була одна особа, що давала накази різним командирам. Це може стати одним із доказів екоциду.
? Близько 30% території України (понад 180 000 кв км) заміновано – це вдвічі більше за площу Португалії. Україна – найбільш замінована країна в світі.
?росія вчинила вже понад 2,5 тис. злочинів проти довкілля.
?За оцінкою Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, загальні збитки довкіллю України вже перевищують 58 млрд доларів США.
?За 12 місяців викиди вуглецю склали 21,9%. Це має негативний вплив на змінення клімату. Тобто,
війна триває в Україні, але впливає на зміни клімату в усьому світі!
?У водні об’єкти потрапило понад 1,5 млн тонн забруднюючих речовин. Близько 600 видів тварин опинилися під загрозою зникнення. А підрив Каховської ГЕС став найбільшою техногенною катастрофою з часів Чорнобиля.
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *